Plattform för ett tryggare boende med uppkopplade brandvarnare och vattensensorer.
Uppkopplade sensorer larmar till jour, fastighetssystem, larmcentral eller direkt till de boende. En skalbar trygghetslösning för fastighetsägare som säkerställer fungerande brand- och vattenskydd i hela fastigheten.
Vill du veta mer?
Lämna dina uppgifter så återkommer vi inom kort.
[hubspot type=form portal=500508 id=eb46f4dc-7ce3-489f-a34d-23a7523a5e79]
Tidig upptäckt och snabb åtgärd. Ta kontroll med smarta sensorer och snabb utlarmning.
Med uppkopplade, smarta sensorer upptäcks bränder och vattenläckor även då de boende inte är hemma. Larm skickas ut direkt enligt er skräddarsydda larmplan – till grannar, larmcentral, fastighetsvärd, jour, väktare eller dit ni önskar.
Tack vare snabb upptäckt och larm till rätt person möjliggörs en tidig första insats som gör enorm skillnad för hur en brand- eller vattenskada kan utvecklas.
20% av lägenheterna i ett flerfamiljshus saknar fungerande brandvarnare.
Undersökningar visar att 20% av lägenheterna i ett flerfamiljshus av olika skäl saknar fungerande brandvarnare. Med Safelands system testar sensorerna sig själva, och ni får en tydlig överblick av brand- och vattenskyddet i hela fastigheten. Ni informeras direkt om någon sensor behöver åtgärdas och ni säkerställer att alla brandvarnare i hela fastigheten fungerar.
Larma direkt till de de boende för snabbast möjliga insats.
När ni skräddarsyr fastighetens larmplan kan ni också välja att larma direkt till de boende i huset. En person på plats kan upptäcka, varna och kanske också släcka en brand på under 3 minuter. Välj t.ex. om larm skall skickas till samtliga boende i en trappuppgång eller per huskropp.
Vill du veta mer?
Lämna dina uppgifter så återkommer vi inom kort.
[hubspot type=form portal=500508 id=eb46f4dc-7ce3-489f-a34d-23a7523a5e79]
Öka tryggheten i fastigheten och närområdet.
I appen Safeland kan de boende kommunicera och samarbeta tillsammans för ökad trivsel i huset. De kan ta del av trygghetshändelser i närområdet och dela viktig information med varandra. Vid olyckor eller akuta incidenter når alla snabbt varandra via appen.
Låga installations- och underhållskostnader.
Safelands system är robust och modulärt, börja med brand- eller vattensensorer och lägg till inbrottslarm, trygghetslarm, m.m. om så önskas.
Frågor & Svar
Nej. Systemet är trådlöst, inget ingrepp i fastigheten krävs. Endast att skruva upp sensorer.
Traditionella brandvarnare är givetvis ett bättre brandskydd än inget alls, men de är långt ifrån det säkraste skyddet och är därför inte heller godkända i alla fastigheter. På hotell är det t.ex. lag på uppkopplade brandvarnare. Undersökningar visar att ca 20% av alla lägenheter faktiskt helt saknar fungerande brandvarnare, vilket innebär en stor risk för både människor och fastighet.
Nej. Vid uppsättning av systemet bestämmer ni själva vilka som skall ta emot larm så att det inte sprids till personer som ni inte vill ska få larmet. Larmet skickas vidare från den utlösta brandvarnaren först efter 30 sekunder så det finns tid att trycka på brandvarnarens framsida för att stänga av larmet och förhindra spridning till grannarna om man t.ex. lagat mat med mycket os.. Om röken försvunnit under de 30 sekunderna skickas larmet inte heller vidare. Det går i snitt ca 8 år mellan larm som skickas ut från en brandvarnare.
Nej. Man behöver inte ha appen för att det ska larma från en lägenhet till grannarna. Även om det bara skulle vara en handfull personer som har förmågan att ta emot larm i en fastighet så ges det ett utmärkt skydd till alla i hela fastigheten. Vår erfarenhet är dock att de allra flesta har en smartphone idag.
Boendeappar och förvaltningssystem kan inte hantera utlarmning. Safeland hanterar larm enligt er utlarmningsplan och kan skicka vidare sensordata (t.ex. temperatur) och servicebehov till boendeappar och förvaltningssystem.
Vill du veta mer?
Lämna dina uppgifter så återkommer vi inom kort.
[hubspot type=form portal=500508 id=eb46f4dc-7ce3-489f-a34d-23a7523a5e79]
Relaterade inlägg
Kostnader för vattenskador skenar
Vattenskador orsakade av läckage, fukt eller skador på vattenledningar är ett återkommande problem som drabbar tusentals svenska hushåll varje år. Enligt ny statistik från Svensk...
Efter inbrottet – Bygglarm på plats inom 24 timmar
I Åkersberga pågår nu arbetet med att färdigställa Brf Hästängsudd. Projektet består av femton villor och parhus med planerad inflyttning i början av 2025. Det...
Var tredje vattenskada sker i köket – nya vitvaror orsakar läckor
Köket är det mest skadedrabbade rummet i hemmet, en tredjedel av alla vattenskador sker just där. Där beror vattenskadorna oftast på läckage i vattenrör...
Vem ansvarar för vattenskadan – och vem reparerar?
Kalle har precis fått sin nya diskmaskin installerad av en hantverkare som han anlitat. Efter ett par veckor får han samtal från grannen nedanför om...
Därför rekommenderas uppkopplade brandvarnare med larm till boende
Forskning och experter lyfter fram metoden Brandsamverkan. Metoden bygger på modern uppkopplad teknik kombinerat med snabb första åtgärd, vilket minskar risken för allvarliga bränder. Genom...
Laddning av elbilar i garage – tänk på detta!
Antalet elbilar växer snabbt och de flesta bostadsrättsföreningar har dem redan i sina garage. Innebär laddaren eller elbilen en särskild brandrisk och vad bör...