Nyinflyttad i hus med Verisure – vad ska jag göra?

Nyinflyttad i hus med Verisure – vad ska jag göra?

Dela inlägg

Ska du flytta in i en bostad som redan har ett Verisure-larm? Den här artikeln ger dig tips och svarar på frågor om möjligheten att använda Safelands larmtjänster och andra rekommendationer inför valet av hemlarm.

Kan jag koppla upp larmsystemet till Safelands tjänster?

Det fungerar om den befintliga ägaren har ett friköpt larmsystem utan abonnemang.

Hur vet jag om den tidigare ägaren har ett friköpt larmsystem?

Det är inte friköpt om den befintliga ägaren betalar en månads- eller kvartalskostnad för systemet.

Ägaren anser att det är friköpt men betalar fortfarande månadskostnaden, vad gäller?

Situationen är vanlig. Verisure har under alla år sålt larmsystem med argumentet “investering”, samt att systemet blir friköpta och “helt avbetalade” efter fem år. Sedan sommaren har Verisure retroaktivt dragit tillbaka den här möjligheten för alla kunder. Läs mer om det här -> 

Är alla enheter värdelösa utan Verisure-abonnemang?

Hela inbrottslarmet och det uppkopplade systemet är utan funktion. Brandvarnare detekterar fortfarande rök men fungerar inte som uppkopplat brandskydd. Det digitala dörrlåset från Yale Doorman går att återanvända. 

Vad rekommenderar ni att jag gör?

Verisure ger dig ett val att återaktivera larmsystemet. Det är viktigt att förstå att ett avtal med Verisure är hyra, där de ges rätt att höja priserna eller ta extra betalt för komponenter löpande (t.ex 4G-uppgradering), prishöjningar som dessutom sker regelbundet. Det kan bli en mycket dyr affär på sikt.

Vi rekommenderar att du ersätter larmsystemet med ett friköpt larmsystem utan månadskostnad. Det är en högre kostnad inledningsvis, men det återbetalar sig fort. Dessutom har larmsystemet från Safeland ett mycket bra andrahandsvärde, vilket gör inköpet till en investering.

Ett larmsystem från Safeland går att ansluta till Safelands, eller annan operatörs, larmtjänster. Kostnaden för larmcentral/väktartjänst det är 125 kr/månad, oavsett hur många komponenter som finns i larmsystemet.

Hur väljer jag ett nytt larmsystem?

Det är inte svårt att välja ett nytt larmsystem. Du vet redan vilka enheter som används i det befintliga larmsystemet. Välj motsvarande komponenter på denna guiden här ->

Du kan välja en av Safelands auktoriserade installatörer monterar larmet hos dig, alternativt göra det själv med en app. Det är enkelt att montera på egen hand. Det går att återanvända hål från det tidigare larmsystemet. Hör av dig till Safeland om du har frågor.

Mer läsning

Dela inlägg

Kundvagn0
Din kundvagn är tom!
Fortsätt handla